Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση

News & Blog

OTT ecoN - Αισθητήρας μέτρησης νιτρικών

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Η παρακολούθηση των νιτρικών αλάτων καθίσταται όλο και πιο σημαντική καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα αυξάνει την φυσιολογική ποσότητα νιτρικών στο νερό, τα φυτά, τα τρόφιμα. Η αυξημένη παρουσία τους στα φυτά έχει επίπτωση στην επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση και του νερού.

Σήμερα, η παρακολούθηση των νιτρικών στο νερό γίνεται συνήθως, με επιτόπιες δειγματοληψίες (spot measurements) ανά τακτά χρονικά διαστήματα γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα να ληφθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η προτεινόμενη τεχνολογία του ΝΕΟΥ αισθητήρα OTT ecoN, επιτρέπει την συνεχή παρακολούθηση (monitoring) αφού οι μετρήσεις μπορούν να επαναλαμβάνονται σε πολύ συχνά χρονικά διαστήματα, με μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης και χωρίς κανένα συμβάν να περνά απαρατήρητο.

Η ανάγκη που έχει δημιουργηθεί είναι η μακροχρόνια μέτρηση νιτρικών αλάτων που καταλήγει σε έγκυρα συμπεράσματα που βοηθούν στη λήψη προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης της ρύπανσης. Η ζήτηση αισθητήρων που παρέχουν συνεχή δεδομένα, χωρικά και χρονικά, σε πραγματικό χρόνο και με χαμηλό κόστος αυξάνεται διαρκώς.
Αυτός είναι ο βασικός λόγος που σας παρουσιάζουμε τον OTT ecoN, έναν αισθητήρα μέτρησης νιτρικών με UV ακτινοβολία που έχει σχεδιαστεί για τον οπτικό προσδιορισμό των νιτρικών (NO3-N) σε επιφανειακά και υπόγεια ύδατα.

© Copyright 2019 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search